Loading color scheme

Telefonski broj Reciklažnog dvorišta je 0800 200 038, gdje će Vam se javiti kolega te Vam objasniti sve potrebne informacije po pitanju načina zbrinjavanja, odvoza i samog rada Reciklažnog dvorišta. Radno vrijeme Reciklažnog dvorišta je trenutno od 07:00 do 15:00, svakim danom osim blagdanom i nedeljom.

Svaki žitelj sa prebivalištem u Općini Konavle ima pravo na jednom godišnje odvesti glomazni otpad s kućnog praga po pozivu i to besplatno. Zapremnina kamiona je 5 m3, čime je i definirana sama količina besplatnog odvoza. Svaki dodatni poziv za odvoz se naplaćuje prema službenom cijeniku Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o.. Važno je napomenuti da su vrste otpada za zbrinjavanje u Reciklažnom dvorištu su besplatne za građane. Sve navedene mjere vrijede jedino za građane, dok za privredu ne vrijedi. Obavezno tijekom donosa otpada pripremiti podatke o broju svog računa kako bi Vas se moglo evidentirati u bazu podataka te korisnik sam mora razvrstavati otpad u Reciklažnom kojeg donese.

Odgovor je DA. Svaki građanin može besplatno donijeti do 200 kg građevinskog otpada u jednoj godini, koji mora biti razvrstan u bijele pletene vreće. Građevinski otpad se smatra ostaci opeke (cigla, crijep...), betona, keramike (razne pločice), kamena i zemlje. Sva količina preko 200 kg se plaća po gorenavedenom cijeniku. Također ova mjera isto vrijedi samo za građanstvo, dok za privredu ne vrijedi. Obavezno tijekom donosa otpada pripremiti podatke o broju svog računa kako bi Vas se moglo evidentirati u bazu podataka.

Mobilno Reciklažno dvorište će postojati dugotrajno od sada u ponudi tvrtke Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o. gdje će se tijekom ranog proljeća i jeseni dva puta godišnje napraviti obilazak po svim većim naseljima Konavala te na takav način pokušati utjecati na povećanje svijesti za očuvanje okoliša. Sami detalji će biti na vrijeme prezentirani kroz razne medije, kako bi građani znali kada Mobilno Reciklažno dolazi u njihovo ili najbliže naselje.

Trenutno Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. je zacrtala da do kraja 2020 godine pokrije 350 kućanstava u Konavlima s programom „Odvoz s kućnog praga“. Nakon toga je plan širenja nastaviti, ali kojeg je teško predviti u kakvom obimu, shodno trenutnoj gosporadrskoj situaciji koja je zahvatila Konavle. Tvrtka mora nabaviti još dodatne komunalne opreme (vozila i kante) kako bi razvijala ovaj program dalje, a tu bez pomoći Fonda za zaštitu okoliša će teško ići ubrzanim korakom. Prvi na redu su žitelji naselja Molunat te kompletna Gornja Banda Konavala, gdje se planira pokriti još cca 450 kućanstava.

Trenutno tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. obavlja obračun odvoza otpada po broju članova u kućanstvu. Sam način obračuna je potvrdilo Općinsko Vijeće, po čijoj odluci tvrtka provodi naplatu. Nažalost Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. radi GDPR-a nema mogućnosti uvida o određene podatke, čime i ne može raditi izmjene u bazi podataka na svoju ruku. Zato ovdje je potrebno da se uključe sami korisnici, koji će u slučaju povećanja/smanjenja broja članova morati donijeti dokaz (potvrda o prebivalištu na drugoj lokaciji, rodni list, smrtni list i bilo koji drugi dokument koji dokazuje promjenu lokacije prebivališta ili boravišta). Znači svaki korisnik je dužan predati zahtjev (može e mailom, preko web stranice ili fizički doći u upravu) skupa s gore navedenim dokazom. Tvrtka će što u kraćem roku riješiti postupak i o tome obavijestiti korisnika.

Prijava kvara vrši se telefonskim putem na broj 020771022 u redovnom radnom vremenu, na broj mobitela 0992640254 ili putem sustava GRADSKO OKO, dok Zahtjev za proširenje javne rasvjete vrši se pisanim putem uz obveznu suglasnost Mjesnog odbora. Zahtjev se predaje Upravnom odjelu za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama Općine Konavle.

Parking kućica ima promjenjivo radno vrijeme, ali sigurno radi kroz cijelu godinu od 07:00 do 15:00, te se može kontaktirati nadzornike na telefon 020 478 479 za bilo kakve informacije vezano za parking.

Cijenik usluga Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o. na javnim parking površinama se može naći na web stranici same tvrtke

Pogledaj cijenik

Pravo na mjesečnu kartu na parkingu u Cavtatu ostvaruju korisnici koji zadovoljavaju uvjete koji su definirani od strane tvrtke ČIZK. Sami pravilnik i cijenik su dostupni na web stranici tvrtke.

Pogledaj cjenik

ČISTA OKOLINA ZA NAŠU BUDUĆNOST

Adresa

Čistoća i zelenilo konavle d.o.o.
Bistroće 70, Čilipi Hrvatska

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-15:00 h

Kontakt

tel: +385 20 771 022
tel: +385 20 773 610
fax: +385 20 771 002

E-mail: info@cizk.hr

 

logo cizk