Loading color scheme

PROVEDBA PROJEKTA „ODVOZ S KUĆNOG PRAGA“

cizk-kamion-1Ovo je trenutno daleko najzahtjevniji projekt koji provodi tvrtka, jer se ovdje radi o kompletno novoj usluzi na koju se tek trebaju korisnici naviknuti, a isto tako i sama tvrtka. Ono što čini ovim projektom jako izazovnim je nužnost svakodnevne komunikacije, ugradnja novih hardware-a i software-a, stručno osposobljavanje zaposlenika, edukacija korisnika te na kraju sama provedba novog načina prikupljanja otpada.
Sam projekt je krenuo listopadu 2019 godine od naselja Močića, cca 120 kućanstava, gdje se vidilo kolika je zahtjevnost ovog projekta i gdje se javljaju potencijalni problemi. Nakon određenog usklađenja s korisnicima, krenulo se u provedbu dodjele kanti na kućni prag, gdje se svakom kućanstvu dodijelilo tri kante određenih kapaciteta. Dvije kante su namjenjene za reciklažni otpad, dok je treća za miješani komunalni otpad.
Red odvoza otpada je isto testiran na način da se išlo optimalizirati sami resursi tvrtke kao i potrebe korisnika. Trenutno red odvoza solidno funkcionira i jasno je vidljiv rast postotka razdvajanja otpada, čime je jasno žašto je ovaj projekt nužan.

pročitaj više

Uređenje odlagališta u Cavtatu

uredjenje-odlagalista-cavtat-1Cavtat kao glavna turistička destinacija na području Općine Konavle je nažalost bila dosta zapuštena po pitanju komunalne infrastrukture za otpad. Uz cijeli niz ostalih razloga kao i prethodno navedenog nužno je bilo pristupiti razradi projekta kojim će se poboljšati kvaliteta usluge upravo kroz uređenija odlagališta te povećanja kapaciteta za reciklažni otpad.
U jesen 2019 godine, ČIZK je krenula u izradu projekta, u suradnji s Turističkom zajednicom Konavle, Općinom Konavle i samim korisnicima. Napravljen je cijeli niz izlazaka na teren, obavljeno mnoštvo razgovora i razrađeno jako puno prijedloga, gdje je na kraju uvažena rješenja gdje će biti zadovoljeni slijedeći askpekti:

 

pročitaj više

Opremanje i uređenje skladišne hale u Popovićima

skladiste-popoviciTrenutno najveći objekt pod upravljanje Čistoće i Zelenila Konavle d.o.o. je upravo Skladišna hala za reciklažni otpad. Njezine tlocrtne dimenzije od 110 metara x 12 metara jasno govore o kapacitetu hale. Trenutno u hali se nalaze dva esencijalna stroja, 10 tonska preša za reciklažni otpad te viličar.
Skladišna hala je u 2019 godini dobila nove unutarnje prostore, gdje sada imamo mali ured, prostor za ručati/marendati i kompletno novi sanitarni čvor s tušem. Trenutno u hali se radi uređenje prostora za prijem i skladištenje reciklažnog otpada.
U budućnosti je plan nabaviti još jednu prešu za reciklažni otpad te drobilicu za stiropol, s obzirom na povećanje razvrstanog otpada te proširenje skladišnog prostora (postavljanje polica) za lagani otpad.

pročitaj više

Nabava komunalne opreme za zbrinjavanje otpada

cizk-13Ovo je jedan od rijetkih projekata koji realno nema kraj. Po ovom pitanju treba kontinuirano i konstantno raditi, ali ne samo nabavljati spremnike, već pratiti trendove, razvoj sredine i shodno tome djelovati inovativno po pitanju spremnika za različite reciklažne otpade. Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. s ponosom može predstaviti spremnik za karton i papir, kojeg se samostalno osmislila te postavila na razne lokacije po Općini Konavle. Trenutno ih je 5 komada u upotrebi, te je plan u budućnosti još ih izraditi.
Također na području Konavala imamo cijeli niz različitih spremnika za odlaganje otpada, gdje je glavna misao da se korisniku maksimalno olakša te pojednostavni način odlaganja otpada. Važno je napomenuti da Konavle nisu male, te trenutno imaju nešto manje od 140 odlagališta, čime je jasno zašto ovaj projekt ne smije stati nikada.

pročitaj više

Nabava novih vozila za zbrinjavanje miješanog komunalnog i reciklažnog otpada

fil-ekologija-ekologijaOvo je trenutno jedan od najvažnijih projekata Čistoće i Zelenilo Konavle d.o.o. jer nažalost trenutni vozni park tvrtke je prilično star, te je njegova prosječna starost vozila preko 11 godina. Prošle godine je nabavljeno jedno novo vozilo, koje je kompletno samostalno financirala tvrtka s pomoći Općine.
Ove godine je napokon izašao natječaj od Fonda za Zaštitu okoliša, na koji je tvrtka uspješno aplicirala i sada je u fazi čekanja odgovora Fonda. Za očekivati je da rješenje bude do kraja godine, gdje se svi nadamo da bi trebali dobiti dva nova vozila, koji su esencijalna za daljnji razvoj projekta „Odvoz s kućnog praga“.

 

pročitaj više

ČISTA OKOLINA ZA NAŠU BUDUĆNOST

Adresa

Čistoća i zelenilo konavle d.o.o.
Bistroće 70, Čilipi Hrvatska

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-15:00 h

Kontakt

tel: +385 20 771 022
tel: +385 20 773 610
fax: +385 20 771 002

E-mail: info@cizk.hr

 

logo cizk