Loading color scheme

Besplatni broj reciklažnog dvorišta

0800 200 038

reciklazno-dvoriste_Popovici_velikaTvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. trenutno raspolaže jednim reciklažnim dvorištem na području Općine Konavle. Sama definicija reciklažnog dvorišta kaže da se radi o nadziranom ograđenom prostoru namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju određenih količina posebnih vrsta otpada.

Read more

reciklazno-dvoriste_Popovici-tehnicki-opis_velikaReciklažno dvorište „Popovići“ se nalazi u sklopu naselja Popovići, koji čine jedno od 32 naselja u Općini Konavle. Samo reciklažno dvorište sadrži i sortirnicu otpada kao kosnu vagu za teška vozila, čime je njegova funkcionalnost veća nego što standardno reciklažno dvorišta imaju. Ovim se želi naglasiti da je u sklopu samog objekta moguće organizirati cjelokupni proces razvrstavanja te pripreme reciklažnog otpada za transport.

Read more

mobilno-reciklazno-velikaTehnički opis

Mobilno reciklažno dvorište je pokretna tehnička jedinica koja nije građevina ili dio građevine, a služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada (otpadni papir, plastika, metal, staklo, tekstil, jestiva ulja i masti, deterdženti, boje, lijekovi, EE otpad, baterije i akumulatori, i dr.). Sukladno Zakonu o gospodarenju otpadom (NN 84/21) i Uredbi o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 50/17) Općina Konavle dužna je u naseljima u kojima se ne nalazi reciklažno dvorište osigurati funkcioniranje istog posredstvom mobilne jedinice.

Read more

ekologija-šuma-zaštita-okoliša-foto-VCGTvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. je po prvi put ponudila uslugu organizirano prikupljanja otpada putem Mobilnog Reciklažnog dvorišta na cjelokupnom području Konavala. Provedba projekta se smatra uspješnom jer na svakoj lokaciji gdje je boravilo Mobilno RD, redovno se donosio razni otpad. Najviše otpada je prikupljeno na Zvekovici i Čilipima. Ukupna količina prikupljenog otpada iznosi 844,30 kg otpada. Također je vođena evidencija primitka svake vrste otpada te ovom prilikom prilažemo rezultate prikupljenog otpada u periodu od sredine lipnja do sredine rujna. Važno je napomenuti da ČIZK planira napraviti za 2021 godinu drugačiji plan rada Mobilnog Reciklažnog, na način da bude dva puta godišnje operativan na području Općine Konavle. Planirani period je od ožujka do lipnja prvi puta, a drugi puta od listopada do kraja studenog.

Read more

Projekt financiran iz
Operativnog programa Konkurentnost i kohezija

Preuzmi popis ključnih brojeva otpada

pdf Popis ključnih brojeva.pdf (196KB)

ČISTA OKOLINA ZA NAŠU BUDUĆNOST

Adresa

Čistoća i zelenilo konavle d.o.o.
Bistroće 70, Čilipi Hrvatska

Radno vrijeme:
pon - pet: 07:00-15:00 h

Kontakt

tel: +385 20 771 022
tel: +385 20 773 610
fax: +385 20 771 002

E-mail: info@cizk.hr

 

logo cizk