Loading color scheme

Reciklažno dvorište „Popovići“ (tehnički opis)

reciklazno-dvoriste_Popovici-tehnicki-opis_velikaReciklažno dvorište „Popovići“ se nalazi u sklopu naselja Popovići, koji čine jedno od 32 naselja u Općini Konavle. Samo reciklažno dvorište sadrži i sortirnicu otpada kao kosnu vagu za teška vozila, čime je njegova funkcionalnost veća nego što standardno reciklažno dvorišta imaju. Ovim se želi naglasiti da je u sklopu samog objekta moguće organizirati cjelokupni proces razvrstavanja te pripreme reciklažnog otpada za transport.

Geografska pozicija samog reciklažnog dvorišta je smještena „u sredini“ same Općine Konavle, kako bi se mogli biti vremenski ravnomjerno dostupni svim korisnicima na području Općine Konavle. Također osim geografske pozicije, bitno je naglasiti da je sam položaj Reciklažnog odmah uz glavnu državnu cestu D8, koji prolazi cijelom Općinom Konavle.

Uz sortirnicu i kosnu vagu, Reciklažno dvorište „Popovići“ u svojoj opremi sadrži preko 10 zatvorenih spremnika kapaciteta do 7 m3 za razne otpade, kao i tri velika spremnika (preko 10 m3) za glomazni otpad. Uz navedenu opremu, treba naglasiti Perforator za plastiku i 30 tonsku prešu, s kojom se reciklažni otpad oblikuje u bale, koje se kasnije trasnportiraju na euro paletama.

Reciklažno dvorište ima svoje radno vrijeme, koje je od 06:00 do 19:00 sati svakim radnim danom te subotom od 06:00 do 16:00 sati. Nedeljom i blagdanom reciklažno dvorište ne radi. Također sve informacije vezano za otpad i njegovo prikupljanje se može saznati pozivom na info broj 0800 200 038, svakim danom od 06:00 do 10:00.